Koronasikker workshop

Aug 17, 2020

Selv om mye lar seg gjøre digitalt, skapes det mer magi og bedre resultater når mennesker møtes fysisk for gode prosesser. Jeg vil gjerne få dele noen erfaringer fra workshops jeg har ledet på Otium Sanserom i mai, juni og august, dvs med gjeldende smittevernsregler.

Det er naturligvis plass til færre deltagere enn vanlig og behov for å rigge rommet slik at folk sitter med en meters avstand. Likevel har vi plass til 18 personer i plenum i kursrommet og grupperommene er heldigvis store og mange nok til gruppearbeid i de fleste variasjoner. Med hele huset reservert for en gruppe er det trygt, enkelt og oversiktlig – ganske luksus faktisk.

Spriting av håndtak, gelender, armlener og bordflater, men også tusjer og kaffekanner, blir fort rutine og heldigvis har de fleste deltagere fått smittevern litt «under huden» nå.

Jeg inviterer til kaffe et kvarter før oppstart, slik at ikke alle kommer samtidig, og er rask til å henvise til håndspriten. Savner veldig klemmer og håndhilsing, men holder meg hard.

Dessverre blir tilbudet av snacks litt kjedeligere enn til vanlig når det begrenses til det som finnes porsjonspakket, men de fleste er jo SÅ HAPPY for å møte folk ansikt til ansikt igjen at de bærer over med det.

All logistikk planlegges og tilrettelegges på forhånd. Hvis vi skal bruke notatblokker, penner, tusjer og post-its blir dette lagt ut på hver plass.

Ting tar litt lengre tid når vi holder avstand. Tenk bare på tidsbehovet når en og en skal plassere sine post-its eller ha en meter klaring for å plassere sine stemmelapper eller forsyne seg med kaffe. Med litt mer slack i tidsplanen blir det null stress.

Vær bevisst på at alle holder avstand foran flipper og tavler, ha en «skriver» med sine egne tusjer pr gruppe og husk at den som flytter på post-its spriter hendene etterpå. 

Ved innpakket lunsj i ulike varianter, er det viktig med god merking slik at folk kun tar på den enheten de skal ha – og fortsetter å holde avstand.

Med slike ekstra forhåndsregler går det veldig fint å arrangere workshops IRL (in real life) og lista over bonuseffekter er lang. Hva trenger dere å jobbe med nå – ideer eller relasjoner?

Velkommen til Otium

– et sted hvor det er godt å være,
særlig når du jobber med utvikling.

Kongens gt. 85
7012 Trondheim
+ 47 916 26 198
E-post: otium@sanserom.no

Ta gjerne kontakt

Lurer du på hva Otium kan gjøre for deg?
Send meg en e-post så tar jeg kontakt for
en uforpliktende prat. Følg oss gjerne på
Facebook for mer om hva vi driver med.

Hold deg oppdatert

Motta nyhetsbrev fra Otium Sanserom.